Rafiek Silver

Notes on my Life

Insane in the membrane

Insanity-Logo-300x133Ik ben al een paar weken bezig met 2 keer in de week rennen. Echter heb ik het gevoel dat dat niet genoeg is. Dus begin ik weer met de Insanity workout en deze keer extra gemotiveerd om het af te maken. Ja de vorige keer ben ik vroegtijdig gestopt. Nee niet door luiheid of zo. Ik ben door me knie gegaan. Even uitleggen hoe dat kon gebeuren. Jaren geleden toen ik nog karate deed is me knie bijna kapot geslagen. Door mijn eigen koppigheid en stoerdoenerij heb ik de blessure toentertijd verwaarloost. Nu heb ik er af en toe nog last van, maar alleen als ik me knie echt inspan. Nou die Insanity workout is een aardige inspanning. Bij het doen van een van de spring oefeningen lag ik ineens met heftige pijn in mijn knie op de grond. Het heeft zeker 20 minuten geduurd voor ik naar de badkamer kon kruipen. Ik heb van de dokter toen 6 weken rust gekregen. Om te voorkomen dat ik weer door me knie ga gebruik ik een ondersteunende kniekous en de spring oefeningen zijn aangepast, sommige sla ik helemaal over. Nu kan je je afvragen waarom ik nu extra gemotiveerd ben. De primaire reden is natuurlijk de verbetering van mijn conditie met alle voordelen die het met zich meebrengt. De extra push is een combinatie van factoren. Het in eerste instantie niet afmaken van de workout is een van de zwaarst wegende factoren. Ik hou er niet van als ik een uitdaging niet heb afgemaakt. Ik ben nu dus 6 dagen in de week een uur thuis aan het trainen. Is dat genoeg?? Als training moet het wel genoeg zijn. Om zo snel mogelijk het beste resultaat te krijgen is mijn eetpatroon ook aangepast. Ik heb ook al sinds zijn vakantie in Nederland 2-3 keer alcohol genuttigd. Ik heb het eigenlijk zo goed als opgegeven. En nu verwacht men dat ik een opmerking zal maken over van alles kunnen opgeven behalve koffie. Maar toevallig begin ik nu ook met me maand zonder koffie.
Elk jaar kies ik een maand uit waarin ik geen koffie drink. De reden waarom ik dat doe is de lichamelijke afhankelijkheid van koffie tegen te gaan. Toen ik dit voor het eerst deed kreeg ik afkick verschijnselen. Hoofdpijn, misselijk gevoel, Trillende handen, niet kunnen concentreren. De laatste 3-4 jaar dat ik met koffie vasten bezig ben heb ik geen last van afkick verschijnselen. Eerste 1-2 dagen een beetje grumpy maar dat is alles.

Insanity workout, 2 keer in de week rennen, Eetpatroon aanpassen, alcohol onthouding, koffie vasten. De resultaten zien we dus heel snel.

1 reactie

  1. Snel afvallen betekend snel wee bij komen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

© 2020 Rafiek Silver

Thema gemaakt door Anders NorenBoven ↑