Notes on my Life

What we’ve got here is (a) failure to communicate

Gisteren kreeg ik een kennisgeving van telesur dat een bank betaling niet verwerkt is. Zo op het eerste gezicht lijkt alles in orde. Maar het ging om een factuur van mei 2012 en de kennisgeving is op 12 juli 2012 gestuurd. Gister was 17 aug 2012 dus de brief is meer dan een maand onderweg geweest. Doordat het zo laat is aangekomen is mijn telefoon aansluiting ondertussen al afgesloten geweest en weer opengesteld.
Surpost is de grote boosdoener in deze. De brief moet alleen binnen Paramaribo “reizen” en toch duurt het een maand. Een verjaardag kaart vanuit Nederland heeft 2 maanden geduurd voor het bij mij thuis was. Op deze manier krijgt de benaming snail mail een nieuwe betekenis. Een verjaardagskaart die laat aankomt is niet leuk, maar er is geen man overboord. Maar die brief over de niet verwerkte bankbetaling die zo laat aankomt heeft vervelende gevolgen.
Ik persoonlijk ken zeker 8 man die een soortgelijk probleem hebben gehad en mans genoeg zijn om bij telesur te klagen hierover, zoals ik vandaag ook heb gedaan. Telesur is dus allang op de hoogte dat hun kennisgeving zo laat bij de klant aankomt. Je zou denken dat de number one telecom provider/ISP een modernere manier zou bedenken om met de klant te communiceren, zeker nadat de traditionele manier niet effectief blijkt te zijn. Wat zouden ze kunnen doen? Nou het is heel makkelijk een mail systeem op te zetten waardoor deze kennisgeving per e-mail gaat in plaats van snail mail. Een andere mogelijkheid is dat er via sms een kort bericht gestuurd wordt ter herinnering om de rekening te betalen. Daartegenover is het argument gekomen dat de telesur niet alle e-mail adressen heeft van de mensen. Aangezien niet iedereen dat wil doorgeven. Het grappige is dat telesur wel een online service bied waardoor je je telefoon gebruik kont nagaan “Telesur Rekeningen Op Internet” En ja om je daarvoor op te geven moet je een e-mail adres opgeven. Bingo, deze mensen mailen moet geen probleem zijn. Maar totdat onze telecom provider door heeft dat zij met de tijd mee moet gaan zullen we vaker problemen krijgen.

1 reactie

  1. Martin

    Klopt. En weet je wat zo frappant is? Een verjaardagskaart, zoals de jouwe, of zoals ik wel eens boeken opstuurde voor je zus, duurt idd ong 2 maanden. Maar ik heb ook 2 keer een “pakket” verzonden vanuit NL naar je zus en dat was er dan na een dag of 5. Pakketpost gaat op de normale snelheid, brievenpost gaat sneller per duif of fles…..

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

© 2020 Rafiek Silver

Thema gemaakt door Anders NorenBoven ↑